Friends of music    
 
 
 

 

Πρίγκηπες από καρδιάς


 
CD Προτάσεις

Ζωή μου μην αργείς

"Ζωή μου
μην αργείς "

Η ψυχή του Γιώργου Ανδρέου που συμπάσχει και βρίσκεται νοητά στο πλευρό όλων των αδύνατων και πονεμένων και όλων αυτών που μπορεί να βρίσκονται σε ένα ψυχολογικό αδιέξοδο και στη μη πραγμάτωση των ονείρων τους "χτυπιέται" από την ανθρωπιστική και οικονομική κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας και γίνεται μια ανεξάντλητη φλέβα χρυσού. Ο Γιώργος Ανδρέου ενώ έχει δείξει ότι γνωρίζει πολύ καλά τη συνταγή της επιτυχίας δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό να προδώσει της ηθικές του και ανθρώπινες αξίες. Στέκεται αμετακίνητος απέναντι στο ηθικό του χρέος. Στο να σταθεί κοντά σε αυτούς που έχουν ανάγκη και αγαπά: "Σε είδα να κλαις καρδιά μου, σε είδα να κλαις"... Η δύναμη της αγάπης μαζί και της μελωδίας και της μαγευτικής φωνής της Ρίτας Αντωνοπούλου προτρέπουν: "Τις φωτιές σβήσε, τα δεσμά λύσε, τις πληγές ντύσε, ζωή μου μην αργείς! Και ακούγοντας το τραγούδι πραγματικά τα δεσμά λύονται, οι πληγές γιατρεύονται, από τη δύναμη της αγάπης και της μουσικής. Μετά ο καλλιτέχνης ρωτάει:"Έχεις που να πας, να κοιμηθείς, να φας, να ησυχάσεις;" Ένα ερώτημα που δεν θέλει να απασχολεί κανένα στον εγωκεντρικό υλιστικό κόσμο μας και καθόλου ευχάριστο για κανέναν επίσης δεν είναι. Τον καλλιτέχνη όμως τον σπαράζει και καταφέρνει να το μεταφέρει στο τραγούδι του ακριβώς όσο ανθρώπινα συγκλονιστικό και συνταρακτικό είναι.
Επίσης σε ένα στίχο του δεν διστάζει να αποκαλύψει τα πρόσωπα πολλών: "Όλοι φτωχοί εχθροί και μόνοι και οι σατανάδες στο τιμόνι".
Στη συνέχεια στέκεται ακίνητος φρουρός και φύλακας άγγελος σε αυτούς που αγαπά λέγοντας "Δεν θα αφήσω το σκοτάδι να σκεπάσει τα μάτια σου, δεν θα αφήσω τη λύπη να σκεπάσει την καρδιά σου", ενώ είναι διατεθειμένος για την αγάπη του να στερηθεί και να δώσει τα πάντα: "Θα σ' ακολουθούσα παντού, αν έκλαιγες θα έκλαιγα, αν έσπαζες θα έσπαζα, αν έσβηνες θα έσβηνα. Σχέδιο να μην είχαμε, χρήματα ας μην είχαμε, όνειρο ας μην είχαμε"...
Ύστερα προσωποποιεί την αγάπη λέγοντας: "Μονάχα η αγάπη μας κοιτάζει κι απορεί, μ' εκείνο το θλιμμένο το παιδικό της βλέμμα". Και τότε είναι σαν να βλέπεις την αγάπη απέναντι σου ολοζώντανη να σε κοιτάζει κατάματα. Αλλά μετά σκέφτεσαι, μήπως τελικά είναι τα μάτια αυτά του ίδιου του δημιουργού που σε κοιτάζουν;
Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύει η Ρίτα Αντωνοπούλου και συμμετέχουν επίσης σε κάποια οι καλλιτέχνες Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης και Πάνος Κατσιμίχας. Τους στίχους και τη μουσική έχει γράψει ο Γιώργος Ανδρέου.

"Κάτω από την άσφαλτο τα κύματα,
πέρα από τον θάνατο η αγάπη,
πίσω από τα κάγκελα τα σύννεφα"...

 

Τραγούδια από το cd:
"Ζωή μου μην αργείς"
"Έχεις που να πας"
"Μάνα"
"Δεν θα αφήσω το σκοτάδι"

"Το μόνο που σου ζήτησα"
"Το μόνο που σου ζήτησα (ζωντανά)"
"Δουλειά αγκαλιά"

Αγορά του δίσκου online: www.mikri-arktos.gr


Τόπος Άγραφος

"Τόπος Άγραφος"

Κάποιοι νιώθουν, καταγράφουν και δίνουν στον κόσμο πίσω, το ανθρώπινο του πρόσωπο, την αλήθεια του και την ψυχη. Άλλοι έχουν ντυθεί το σκοτάδι, την πλήρη ψυχική ένδεια, χωρίς ντροπή.
"TΟΠΟΣ ΑΓΡΑΦΟΣ" ονομάζεται το νέο βιβλίο-cd της Μάρθας Μεναχέμ και του Μαρίνου Καρβελά (μουσική, στίχοι), όμως γράφει σίγουρα στην ψυχή των άλλων.
Ενας ταξιδευτής που θέλει να του ανταποδώσουν το ταξίδι, που θέλει μέσω του δημιουργήματος του να λυτρώσει αλλά και να λυτρωθει. Ότι ορίσεις εσύ ως τόπο σου, θα σε πλημμυρίσει και θα έρθει να σε βρει.
Εκεί είναι, που θα κατοικήσει ο καθένας, για να βρει την ευτυχία.
Όλοι θα δρέψουν τις επιλογές τους, και αυτό που αγάπησαν, αυτό που έπραξαν. Άγραφος τόπος λοιπόν σημαινει στην προκειμένη περίπτωση ταξίδι, λύτρωση και πληρωμή. O "TΟΠΟΣ ΑΓΡΑΦΟΣ"κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρισιανού. Τα τραγούδια του βιβλίου-cd ερμηνεύουν οι Γιώργος Φλωράκης, Ιφιγένεια Κορολόγου, Ανδρέας Σμυρνάκης, Σπυριδούλα Μπάκα και Μάρθα Μεναχέμ, Η ενορχήστρωση του δίσκου έχει γίνει από το Γιώργο Καγιαλίκο.

Τραγούδια από το cd: "Μάντης καημός"
"Τόπος άγραφος"
"Πανδώρα μου ώρα"

Αγορά του βιβλίου-cd: Βιβλιοπωλείο
Πολιτεία

"Η άλλη όχθη"

Θηράματα και θηρευτές, αγώνας των επιθυμιών των ανθρώπων να κατακτήσουν ή να κατακτηθούν, να δείξουν το αληθινό τους πρόσωπο και να ξεμπροστιαστούν. Όμως υπάρχει και μια άλλη ανάγκη πιο βαθιά, βαθιά σαν θάλασσα και απαραίτητη σαν οξυγόνο.
Η τρυφερή και ευάλωτη πλευρά των ανθρώπων, η ανάγκη τους να μοιραστούν τις πληγές τους, τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα τους, έξω από τον πόλεμο που κήρυξε ο ένας άνθρωπος στον άλλον, έξω από την απληστία της ανθρώπινης ψυχής.
Να χτίσουν δηλαδή έναν κόσμο καλύτερο, έστω και «ιδεατό» και να το κοινωνήσουν αυτό.
Αυτή είναι η αληθινή όχθη της μουσικής δημιουργίας και έκφρασης και στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί και την «άλλη οχθη» του δημιουργού και ερμηνευτή Σωτήρη Μπαλλά που μόλις κυκλοφόρησε την πρώτη προσωπική του δισκογραφική δουλεια με ομώνυμο τίτλο, η οποία περιεχει πολύ αξιόλογες δημιουργίες, τόσο από στιχουργικής πλευράς όσο και από σύνθεσης και ερμηνείας.
Ο δίσκος "Η άλλη όχθη" περιέχει τέσσερα ανέκδοτα ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου, που μελοποιήθηκαν από τον Βαλάντη Σωτηρίου, οκτώ τραγούδια σε στίχους του Διονύση Φαραού, τέσσερα εκ των οποίων μελοποίησε ο Σωτήρης Μπαλλάς, δύο ο Δήμος Λιπώνης και από ένα οι Γιώργος Καραμφίλλης και Χρυσάνθη Παπαηλιού. Οι Δημήτρης Μηλάκας, Μαρία Κρέτση και Γ.Π. Γιαννακόπουλος συμμετέχουν στιχουργικά σε ακόμα τρία τραγούδια του δίσκου, σε μουσική Σωτήρη Μπαλλά, Βαλάντη Σωτηρίου και Δήμου Λιπώνη αντίστοιχα.
Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύει ο Σωτήρης Μπαλλάς ενώ στο δίσκο συμμετέχει η Φωτεινή Βελεσιώτου, η οποία ερμηνεύει μαζί με τον Σωτήρη Μπαλλά το ομώνυμο τραγούδι. Επιπλέον, η Μέλπω Αλεξανδροπούλου, σταθερή συνεργάτιδα του Σωτήρη Μπαλλά, ερμηνεύει μαζί του δύο από τα τέσσερα τραγούδια των Μάνου Ελευθερίου - Βαλάντη Σωτηρίου και ένα των Διονύση Φαραού – Χρυσάνθης Παπαηλιού. Ο δίσκος κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μετρονόμος και από το διαδίκτυο.

Τραγούδια από το cd:
"Δεν έχω πλοίο μήτε οδό"
"Ακρόπρωρα"
"Θαλασσοπόροι"
"Το ημερολόγιο της Αννας"
"Το μέλλον γράφεται με αγώνες"
"Εδώ η αγάπη"
"Χάλκινες βραδιές"


Αγορά του δισκου online: bandcamp.com

Εκδόσεις Μετρονόμος

 

Δίσκος Βίοι Παράλληλοι

"Βίοι Παράλληλοι - Κήποι Κρεμαστοί"

Η νιότη αντιλαμβανόμενη ότι ο χρόνος κινείται εναντίον της, αποφασίζει να αφήσει το ανεξίτηλο στίγμα της, ποιητικά, συναισθηματικά, μουσικά και να τους καλέσει όλους σε μια ξεχωριστή γιορτή.
Κήποι κρεμαστοί τα χρόνια και γίνανε τραγούδια και οι δημιουργοί του δίσκου Ογδόντα4 (στίχοι) και Ιωσήφ Πρίντεζης (σύνθεση, μουσική παραγωγή) κάνουν αυτό που οφείλουν καλλιτεχνικά: Μετουσιώνονται σε φως (ομώνυμο τραγούδι), ενώ ανθίζουν χαζεύοντας τον κόσμο από το πίσω κάθισμα (εξέδρα).
Μια μουσική διαδρομή που αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος και να νιώσει και αυτός αιώνιος έφηβος όπως οι καλλιτέχνες. Σε ένα από τα τραγούδια συμμετέχει συνθετικά ο Πάρις Ξυνταριανός, ενώ στο τραγούδι "Διαδρομή" συμμετέχει ερμηνευτικά ο Σπύρος Γραμμένος.

Τραγούδια από το cd: "Φως"
"Θάλασσα Ανάμεσα"
"Εξέδρα"
"Λυκαβηττός"
"Διαδρομή"

"Κήποι κρεμαστοί"

"Κέρβερος"
Αγορά του δίσκου: iTunes  
Google Play
Spotify
Deezer


Αλληλουχία

"Αλληλουχία"

Σε ένα κόσμο που πολύ εύκολα μπορεί και συνυπάρχει το καλό με το κακό, ορισμένοι άνθρωποι έχουν γραμμένο στη μοίρα τους να κουβαλούν δώρα για τους συνανθρώπους τους και όχι βάρος. Στο δίσκο της "Αλληλουχία" η Μάρθα Μεναχέμ καταθέτει τραγούδια δώρα ψυχής, νοήματος και ουσίας για τον ακροατή, που αναφέρονται σε όλους τους άξονες της ανθρώπινης ύπαρξης:

Την αγάπη, τη μοναξιά, την ελπίδα, το φόβο, τα όνειρα, το θάνατο και την πιο βαθιά αγάπη, την αγάπη για το Θεό. Αεράκι δροσερό γίνονται αυτά τα τραγούδια που ξεκουράζουν την ψυχή και απαλύνουν τον πόνο της ανθρώπινης ύπαρξης και δείχνουν ποια θα έπρεπε να είναι η κοινή μοίρα όλων των ανθρώπων στη γη:
Η ευγένεια και όχι η σκληρότητα.

Η δημιουργός συνομιλεί με τον ποιητικό και τον στιχουργικό λόγο, μελοποιώντας Τάσο Λειβαδίτη, Κ.Π. Καβάφη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Μιχάλη Γκανά, Ηλία Κατσούλη, Λίνα Δημοπούλου, Μαίρη Φασουλάκη και Αγγελική Θερμού. Τα τραγούδια ερμηνεύουν: Mαρία Αναματερού, Θοδωρής Βουτσικάκης, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Ιφιγένεια Κορολόγου και Μάρθα Μεναχέμ. Οι πίνακες στο εξώφυλλο και στο ένθετο είναι του ζωγράφου Παντελή Σαμπαλιώτη.

Τραγούδια από το cd: "Παραμύθι"
"Kύριε, εκέκραξα προς Σε"
"Συνομιλίες"
"Στο κέντρο το νυχτερινό"
"Επέστρεφε"
"Ένα γαλάζιο Ντεσεβό"
Αγορά του δίσκου στο iTunes

"Ανάμεσα στο φως και στη βροχή"

Η υπέρβαση και η χρησιμοποίηση της μουσικής για να γεμίσεις συναισθήματα τους άλλους και να τους εισάγεις στον κόσμο των ονείρων όπου κάθε ευτυχία είναι δυνατή, είναι κάτι που πραγματικά μπορεί να κάνει ένας προικισμένος συνθέτης σε συνεργασία πάντα με έναν πολύ αξιόλογο στιχουργό. Σε αυτό το δίσκο γίνεται εμφανής η ιδιότητα του καλλιτέχνη ονειροποιού, που εισάγει τον ακροατή στη μαγική σφαίρα του ονείρου, την οποία εκείνος έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει, σηκώνοντας τον ακροατή ψηλά σε νοητούς αιθέρες και εισάγοντας τον στη δική του ονειρική πραγματικότητα, στα χρώματα, στην αγάπη και στο φως.

Τη μελοποίηση των τραγουδιών έχει κάνει ο συνθέτης Γιώργος Παπαδόπουλος και τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο Θανάσης Σάλτας. Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύει ο Παναγιώτης Αντέλλης και σε ένα τραγούδι συμμετέχει με ερμηνεία της η Χαρά Σκουλαρίκου.

Τραγούδια από το cd:
"Στην αγκαλια σου"
"Ανάμεσα στο φως και στη βροχή"

"Χρώματα"
"Αναγέννεσις"
Αγορά του δίσκου στο iTunes

Δωδεκάορτο

"Δωδεκάορτο"

Ο Χριστός, η διδασκαλία Του και τα πάθη Του, συνοδεύουν σε κάθε του βήμα τον άνθρωπο, σε όλες τις χαρές και τις λύπες, από τη γέννηση του μέχρι τον θάνατο του. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από το δίσκο του Χρήστου Τσιαμούλη με τίτλο“δωδεκάορτο”, ο οποίος περιέχει ιστορίες που έχουν ως επίκεντρο τη σχέση του Θεανθρώπου με τον άνθρωπο και μας διδάσκουν ότι στην πραγματικότητα η σχέση Χριστού – ανθρώπου επεκτείνεται στη σχέση κάθε ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Βήμα, βήμα λοιπόν ο Χριστός μας συντροφεύει σε κάθε μας στιγμή αφού το νόημα της αγάπης, τα πάθη, οι αδυναμίες και η προδοσία είναι αλληλένδετα με τη ζωή μας και τα αντιμετωπίζουμε όλοι συχνά. Και όπως λέει στο εισαγωγικό σημείωμα του ο συνθέτης: “Το δάκρυ και το χαμόγελο του Χριστού θα οδηγήσει τη σκέψη μέσα από την ανάμνηση της ζωής Του, και η αποκάλυψη θα έρθει για αυτούς που την επέλεξαν. Θα αποκαλυφθεί το αληθινό μας πρόσωπο μέσα από το δικό Του πρόσωπο που μοιάζει με το πρόσωπο του κάθε ανθρώπου που πάτησε σε αυτή τη γη. Θα αποκαλυφθεί το νόημα της ζωής μας καθώς ακολουθούμε τα δικά Του βήματα από την αθωότητα μέχρι την οδύνη και τη λύτρωση. Θα αποκαλυφθεί και ο τόσο τρομαχτικά διαφορετικός συνάνθρωπος που στο πρόσωπο του καθρεφτιζόμαστε και πολλαπλασιάζεται το φως ή το σκοτάδι μας. Και καθώς παρακολουθούμε πάνω από την Ωραία Πύλη τα δώδεκα βήματα της ζωής Του, θα μας αποκαλυφθεί τελικά ο λόγος της γιορτής, που είναι η αιώνια χαρά της κοινής μας αγάπης”. Ο δίσκος περιέχει 12 μελοποιημένα τραγούδια εκ των οποίων το ένα είναι ορχηστρικό. Τους στίχους των τραγουδιών έχουν γράψει οι Θωμάς Κοροβίνης, Άγγελος Καλογερόπουλος, Άρης Αποστολόπουλος, Λάμπρος Καμπερίδης, Βασίλης Νικολαίδης, Νίκος Γκάτσος, π. Μωυσής Αγιορείτης, Θωμάς Κοροβίνης, Διονύσιος Σολωμός, Λιζέτα Καλημέρη, Αρθούρος Ρεμπώ, Μοναχή Γαβριηλία και Ματίνα Τσιγκούνη, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Ελένη Βιτάλη, Ασπασία Στρατηγού, Γιάννης Χαρούλης, Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Μητσιάς, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Άρτεμις Πανταζή, Χρήστος Τσιαμούλης, Χοσέ Γκονσάλες και Ν. Χαλδαιάκης.

Τραγούδια από το cd: "To τραύμα"
"Νανούρισμα της Παναγίας"
"Μεγάλη Πέμπτη"
"Μεγάλη Παρασκευή"
"Όταν πια δεν θα 'μαι εδω"

"The Embrace"

Η αναζήτηση της αίσθησης του άλλου και μόνο η αναζήτηση, φτάνει για να μετατρέψει αυτή την εσωτερική ψυχική ανάγκη του ατόμου σε μια "νοητή" αλλά και βιοσωματική πραγματικότητα. Η καλλιτεχνική ματιά της Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου στον δίσκο της "The Embrace" (Ο Eναγκαλισμός) δεν αποτείνει απλά μια αγκαλιά σ' ένα αγαπημένο πρόσωπο... Αλλά απλώνει τα χέρια και αγκαλιάζει το καθετί που γεμίζει μια ύπαρξη και της δίνει λόγο και αιτία ύπαρξης βγάζοντας την από το μηδέν και από το κενό. O δίσκος "The Embrace" σε μουσική του διεθνούς φήμης κιθαρίστα Jason Carter και στίχους και ερμηνεία της Νατάσσας Μάρε δείχνει φως και ελπίδα για τη μουσική πραγματικότητα στη χώρα μας με δύο καλλιτέχνες που έχουνε να πούνε ακόμα πολλά. Ο δίσκος "The Embrace" κυκλοφορεί αποκλειστικά από τα βιβλιοπωλεία Ιανός και πωλείται on line στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://jasoncarter-harpguitar.bandcamp.com/album/the-embrace-with-natassa-mare-3.

Τραγούδια από το cd: "Saros"
"Guten Morgen Mein Engel"

"Ela"
"The embrace"

"Τα επικίνδυνα"

Η αναμέτρηση της νέας γενιάς με το παρόν που δημιούργησαν οι προηγούμενες έχει ξεκινήσει. Τα νέα παιδιά είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τα κακώς κείμενα της εποχής τους, να αποσαφηνίσουν τα όρια της φθοράς και την διαφθοράς της ψυχής (λαγνεία, απληστία) και να καταθέσουν τα δικά τους αιτήματα για αγάπη, συμπόρευση όπως και να απαιτήσουν από τους παλαιότερους να βρούνε νέα παραμύθια πιο φωτεινά και ελπιδοφόρα. Κοιτάζοντας στο πέλαγος της ζωής και της ψυχής νιώθουν να αναγεννιούνται και να ανασυγκροτούνται οι δυνάμεις τους, ενώ παίρνουν θέση απέναντι στους προδότες ξαναδίνοντας τους ακόμη μια ευκαιρία, μάλλον αντιλαμβανόμενα το ότι και αυτά τα ίδια κάνουνε λάθη. Στη συνέχεια ανακαλύπτουν ότι ακόμα και στην περίπτωση που θα αρνιόντουσαν τον κόσμο, θα έβρισκαν ακόμη και στο μοναχισμό μια τελευταία αγάπη για να δοθούν. Επίσης ένα σημαντικό μήνυμα υπάρχει στο τραγούδι "Τα καλάζνικωφ" το οποίο γίνεται μάθημα ζωής, αναφέροντας ότι οι κλέφτες μπορούν να κλέψουν όλα τα υλικά πράγματα ενός ανθρώπου αλλά δεν μπορούν να του στερήσουν την ψυχή του, το οποίο είναι και το πιο σημαντικό. Στον δίσκο "Τα επικίνδυνα" τα τραγούδια ερμηνεύει η Βασιλική Καρακώστα. Επίσης συμπεριλαμβάνεται μελοποιημένη ποίηση των Ντίνου Χριστιανόπουλου, Κωνσταντίνου Καβάφη και συμμετέχουν με στίχους τους οι Κωνσταντίνος Μπουντούνης, Λύδια Μπουντούνη, Βαγγέλης Παπάζογλου, Γεώργιος Πετροπουλέας, Την μουσική για τα τραγούδια έχουν γράψει οι Κωνσταντίνος Μπουντούνης, Λύδια Μπουντούνη, Κώστας Καρύπης, Βαγγέλης Παπάζογλου και Βασιλική Καρακώστα.

Τραγούδια από το cd:"The straight line"
"Τα καλαζνικωφ"
"Μ' αρέσει να μιλάω"
"Καλογριά"
"Το πέλαγος"

 

"Αχ καρδιά μου μπορείς"

Το τραγούδι ως ανάγκη ζωής δείχνει πάντα δρόμους για την επιστροφή του ανθρώπου στη βαθύτερη ουσία του: «Αχ καρδιά μου μπορείς, κι ας μην είναι νωρίς, μια καινούρια γραμμή να χαράξεις... Αχ καρδιά μου μπορείς στα μισά της στροφής μεσημέρι στον ήλιο ν’ αράξεις». Δεν συμβιβάζεται, δεν ευτελίζεται: «Δεν θα σου ορκιστώ το πόσο σ’ αγαπάω, θα πω ευχαριστώ γι’ αυτά που σου χρωστάω». Και το σημαντικότερο δεν "συναλλάσσεται" και παραδίνεται στην αγάπη ολοκληρωτικά: «Γκρίζα βλέμματα ζουν στα ψέματα στις μικρές τους αλήθειες δειλιάζουν. Γκρίζα βλέμματα ψάχνουν κέρματα της αγάπης τη λίμνη ταράζουν».Η Μαρία Φωτίου σ’ αυτό τον προσωπικό της δίσκο μετίτλο «Αχ καρδιά μου μπορείς» αποδεικνύει και πάλι την μεγάλη της αγάπη στο ελληνικό τραγούδι και μας ταξιδεύει με την βελούδινη φωνή της σε ιστορίες βγαλμένες μέσα από την ζωή. Τους στίχους των τραγουδιών (αποσπάσματα των οποίων παρατέθηκαν παραπάνω) έχουν γράψει οι Νίκος Καρίμπας και Νίκος Πολύζος, ενώ την μουσική έχει γράψει ο Γιώργος Δεσποτίδης.

 

Τραγούδια από το cd:
"Γκρίζα βλέμματα"
"Αχ καρδιά μου μπορείς"
"Δεν θα σου ορκιστώ"


Παράλια Πόλη

"Παράλια Πόλη"

Μια παιδική και αθώα ματιά χρειάζεται κάποιος για να μπορέσει να ταξιδέψει στο απέραντο γαλάζιο του κόσμου και της πλάσης και να αποκαλύψει τη μαγεία της φύσης και της ζωής, με τη μουσική... Στο cd της «παράλια πόλη» η Άννα Σωτηριάδη διαψεύδει εκείνους που θεωρούν ότι ο έρωτας βρίσκεται στην γη, καταθέτοντας τον δικό της ουράνιο έρωτα για τα πράγματα, τη  ζωή και τους ανθρώπους... Σημείωμα της δημιουργού: «Μην βάφετε τον ουρανό μου μαύρο, απ’ το παράθυρο μου θα πετάξω και με το μπλε που κρύβω στην ψυχή μου, το μαύρο του το χρώμα θα τ’ αλλάξω»... Και τελικά δεν έκανε μπλε μόνο τον δικό της ουρανό αλλά και των άλλων!

Τραγούδια από το cd: "Μικρή γοργόνα"
"Μικρό ταξίδι"

"Ανοιχτή Ακρόαση"

Λόγια απλά κι αληθινά, βγαλμένα μέσα απ’ την καρδιά, σ’ έναν δίσκο που ορισμένα τραγούδια του νομίζεις ότι θα στάξουν μέλι, απ’ τη μεγάλη αγάπη και το μεράκι των συντελεστών του. Ένα μουσικό ταξίδι που στόχος του είναι η συνεύρεση... Η συνεύρεση του καλλιτέχνη με το κοινό και η συνεύρεση όλων μας στην όχθη της μουσικής. Αυτή είναι και η ουσία κάθε καλλιτεχνικής δημιουργίας. Και γι’ αυτό ο δημιουργός αυτού του cd, Νίκος Πιτλόγλου, προσκαλεί όλους με αυτον το δίσκο του που έχει τίτλο «Ανοιχτή Ακρόαση», σε μια ακρόαση σαν από ένα παλιό ραδιόφωνο, τότε που οι τεχνολογικές επιλογές ήταν ελάχιστες αλλά είχαν ως αποτέλεσμα μια αμεσότερη επικοινωνία. Τους στίχους του cd έχουν γράψει ο Νίκος Καρίμπας και η Alice Tori, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Βάσια Ζήλου, Αργυρώ Καπαρού, Σοφία Εμφιετζή, Χρυσούλα Σταύρου και Γιάννης Λεκόπουλος.

Τραγούδια από το cd:
"Ξανά το βράδυ"
"Ψυχή μου αλάνι"


"Μέχρι το τέλος"

Ένα δροσερό και νεανικό αεράκι φύσηξε στην ελληνική δισκογραφία που δείχνει ότι ένα κομμάτι της μπορεί ακόμα ν' ανησυχεί… Τραγούδια καραβάκια με ανάσες μέσα και έξω απ' το νερό, ποιητικοί μονόλογοι που συνάντησαν την προσωπική τους μουσική κι ερμηνεία, σε μια αναμέτρηση με την προδοσία που φτάνει "Μέχρι το τέλος". Κι όμως η ψυχή, πηγαίνει και πιο κεί. Εκεί που είναι ελεύθερη να αγαπά και δεν μπορούν να της στερήσουν το δικαίωμα να ονειρεύεται. Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης. Ερμηνεία: Νατάσσα Μποφίλιου.

Τραγούδια από το cd: "Μέχρι το τέλος"
"Σ' έχω βρει και σε χάνω"

Νατάσσα Μαρέ Μουμτζίδου

"α"

Το «α» του έρωτα και ο έρωτας ως «α», δηλαδή ως αρχή αλλά και ως συνέχεια, σε ένα cd στο οποίο η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου συνεπαίρνει τις αισθήσεις και αγγίζει τον ακροατή ολοκληρωτικά, αποκαλύπτοντας του τη μαγεία, τη νοσταλγία, τον πόθο, την ελαφρότητα αλλά και τη βαρύτητα της «α»γάπης. Η μουσική του δίσκου ανήκει στους Μανώλη Γερασίδη και Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο, ενώ στη συγγραφή των στίχων συμμετέχει με τρία ποιήματα της και η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου.

 

Τραγούδια από το cd: "Παράδεισος"
"Je t'appelle"

"Aμόνι και νερό"

Αμόνι και νερό σ’ ένα δίσκο όπου το φως και το σκοτάδι και η λύπη με τη χαρά καταφέρνουν να συνυπάρξουν αρμονικά. Πώς κατάφεραν οι δημιουργοί του δίσκου το συγκρότημα Άρμος (σύνδεση, συναρμογή, ένωση) να παντρέψουν τη φωτιά και το  νερό; Αυτό εξηγούν και στον πρόλογο δίσκου τους: «Κάθε χαρά κρύβει μια λύπη, κάθε μόχθος προμηνύει μια ανταμοιβή, κάθε ευτυχία ένα πόνο, έτσι προχωρά η ζωή. Μέσα από δοκιμασία και επιβράβευση, μέσα από αντιθέσεις. Έτσι βαδίζει ο έρωτας…η αγάπη». Ερωτικοί, τρυφεροί, ρομαντικοί μα συνάμα και ρεαλιστές με αλήθειες που πονάνε, το συγκρότημα Άρμος το οποίο αποτελείται από τους  Απόστολο Ξυριτάκη, Γιάννη Κιαγιαδάκη, Μάνο Σμαργιανάκη και Λευτέρη Μουρτζάκη καταθέτουν μ’ αυτό τον δίσκο τους μια πολύ αξιόλογη δισκογραφική δουλειά. Στο δίσκο συμμετέχει ερμηνεύοντας τέσσερα τραγούδια ο Μανώλης Λιδάκης, ενώ τους στίχους έχουν γράψει οι Γιώργος Λεκάκης, Κώστας Μπουρναζάκης, Απόστολος Ξυριτάκης, Μάνος Σμαργιανάκης, Ουρανία, Κρυσταλία Πλακαντωνάκη – Διακάκη, Μιχάλης Ανθής, τη μουσική οι Θάνος Ανδριάς, Μάνος Σμαργιανάκης, Λευτέρης Μουρτζάκης, Απόστολος Ξυριτάκης, Γιάννης Κιαγιαδάκης, Γιάννης Νικολάου, Γιάννης Ζουγανέλης, Θάνος Ανδριάς.

Τραγούδια από το cd: "Ήλιος ήσουν και φεγγάρι"
"Νεράιδα"

"Μ' έμαθες μάτια να διαβάζω"
"Αμόνι και νερό"

"Ασυνόδευτο τραγούδι"


Μυστικός Εσπερινός

"Μυστικός Εσπερινός"

«Άγιας Σοφιάς μαλάματα, μαγεμένες ζωγραφιές, μικρές πατρίδες σε άγονη αμμουδιά, και βυζαντινός και άγιος ο καημός» είναι ο καημός στο «Μυστικό Εσπερινό» του Νίκου Παπακώστα, δίσκος ο οποίος ξετυλίγεται σαν παραμύθι και δείχνει τα αναχώματα της ψυχής και το σημείο αφετηρίας, δηλαδή την Ιθάκη, με έναν ύμνο για το ταξίδι (ομώνυμο τραγούδι)... Αυτό το ατέλειωτο ταξίδι με τις οπτασίες της αγάπης, που φωτίζουν την ερημιά του ποιητή και του δίνουν κουράγιο για να συνεχίσει, βρίσκοντας τελικά την παρηγοριά μέσα στην τέχνη του… Πραγματικά ο Νίκος Παπακώστας με αυτό τον δίσκο του αγιάζει τον καημό του αλλά και το ταξίδι, προσφέροντας στο κοινό, το δικό του προσωπικό μουσικό μυστικό εσπερινό, ενώ τα τραγούδια του cd αγκαλιάζει με την ερμηνεία της η Μαρία Σουλτάτου, η οποία κερδίζει επάξια το ρόλο της μούσας. Τους στίχους του δίσκου έχει γράψει σε πέντε τραγούδια ο Νίκος Παπακώστας ενώ στα υπόλοιπα τραγούδια τους στίχους έχουν γράψει οι Ηλίας Κατσούλης, Δέσποινα Ιωαννίδου, Γιώργος Ηρακλέους και Φλώρα Αποστολοπούλου.

Τραγούδια από το cd:
"Το ταξιδι" (ζωντανά)
"Το ταξίδι"
"Ιθάκη"

Μάρθα Μεναχέμ

"Μικρή Ελεγεία"

Το να δίνεις φως στους άλλους και το γέμισμα που νιώθεις απ' την ενέργεια αυτή, είναι μια μαγική διαδικασία την οποία γνωρίζουν περισσότερο οι καλλιτέχνες και όλοι οι άλλοι απολαμβάνουν μέσω αυτών. Και όπως αναφέρει σχετικά στον πρόλογο του δίσκου της που έχει τίτλο «Μικρή Ελεγεία» η Μάρθα Μεναχέμ,  «η τέχνη και το τραγούδι πέρα από πνευματική και ψυχική ανάγκη είναι μια πράξη ηθική και ιερή». Και πραγματικά σ’ αυτό το cd της η Μάρθα Μεναχέμ, έντυσε με απροσμέτρητο ψυχικό κάλλος και σθένος, ήθος και ευθύνη τα τραγούδια του δίσκου, κάνοντας τους στίχους που πήρε στα χέρια της «ζωντανές ευχές». Βέβαια στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλαν καθοριστικά με τις πολύ καλές ερμηνείες τους και οι Γιάννης Λεκόπουλος, Χρήστος Θηβαίος και Απόστολος Ρίζος, ενώ η αξιόλογη ποίηση του δίσκου ανήκει στους Κ. Καβάφη, Ν. Λαπαθιώτη, Στέλιο Γεράνη, Κώστα Τριπολίτη και Θράσο Καμινάκη.

Τραγούδια από το cd: "Σύγκρουση" Μάρθα Μεναχέμ
"Σύγκρουση" Ευτυχία Μητρίτσα
"Μικρή ελεγεία" Ευτυχία Μητρίτσα
"Έμαθα τώρα να ταξιδεύω" Γιάννης Λεκόπουλος

Σημάδια των καιρών

"Σημάδια των καιρών"

Σημάδια των καιρών, σημάδια του χρόνου, σε ένα cd στο οποίο η αγάπη ως το πιο ακριβό δώρο παίρνει από τον καλλιτέχνη τις διαστάσεις θείου και ιερού. Ο καλλιτέχνης Κώστας Στρατηγόπουλος στο cd του "Σημάδια των καιρών" (στο οποίο και οι στίχοι και η μουσική είναι δικοί του), δεν διστάζει για να προσεγγίσει τον έρωτα του, να του προσδώσει εικόνες και ιδιότητες της φύσης όπως του απέραντου γαλάζιου, της θάλασσας το μπλε και του φεγγαριού. Πραγματικά σ' αυτό το δίσκο ο Στρατηγόπουλος κατάφερε να κλειδώσει τον κλέφτη χρόνο μες στο τώρα και έκανε τα σημάδια των καιρών του ανεξίτηλα. Σε τρία τραγούδια του δίσκου συμμετέχει ερμηνεύοντας ο Δημήτρης Μητροπάνος, ενώ επίσης συμμετέχει με την ερμηνεία της σε ένα τραγούδι η Αναστασία Μουτσάτσου.

Τραγούδια από το cd: "Σε ζητάω"
"Γλυκό κρασί"

Κατερίνα Παπαδοπούλου

"Σαν χελιδόνι "

Σαν τα χελιδόνια τα αποδημητικά που ταξιδεύουνε για να βρούνε τη ζεστασιά και ψάχνουν μέρος ασφαλές για να κάνουνε φωλιά, έτσι μας ταξιδεύουν και τα τραγούδια του cd single «σαν χελιδόνι»  ταυτίζοντας την αέναη αναζήτηση του ανθρώπου για έναν καλύτερο τόπο και μια καλύτερη τύχη με αυτή των χελιδονιών. Και πραγματικά ακούγοντας αυτό το cd αντιλαμβάνεσαι την μοίρα αυτού που βλέπει τη γη από ψηλά μα κι εκείνου που αισθάνεται εγκλωβισμένος στη γη και ποθεί να πετάξει. Η στίχοι και η μουσική σ’ αυτό το cd single (το οποίο κυκλοφόρησε το 2007), είναι του Σωκράτη Σινόπουλου, ο οποίος ερμηνεύει ένα τραγούδι, ενώ τα άλλα δύο τραγούδια του cd single ερμηνεύει η Κατερίνα Παπαδοπούλου. 

Τραγούδια από το cd: "Σαν χελιδόνι"
"Να σε περιμένω να 'ρθεις"

Μαραβέγιας

"ILEGAL"

To πάντρεμα του ροκ και του μπλουζ, που κορυφώνεται σε μια μουσική έκρηξη στην οποία ακούς μουσικές και ήχους απ’ όλο τον κόσμο, υπάρχει σε αυτόν τον δίσκο του Κωστή Μαραβέγια, του οποίου η σύνθεση και η ερμηνεία, απογειώνουν τον ακροατή και τον σπρώχνουν στον ξέφρενο ρυθμό μιας μουσικής που είναι διαχρονική, αφού αντικατοπτρίζει και το χθες και το σήμερα.
Είναι ένας δίσκος στον οποίο ο Κωστής Μαραβέγιας δηλώνει το δικό του μουσικό παρών στα τεκταινόμενα του τόπου μας, αντιδρώντας μουσικά και εγκεφαλικά, συνεπαίρνοντας τον ακροατή και φέρνοντας τον στον... δρόμο του. Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 2007 από τη δισκογραφική εταιρία "Cantini" ενώ συμμετέχει με μια ερμηνεία της η Θεοδώρα Τζήμου.

Τραγούδια από το cd: "Αφήνομαι"
"Πάρε χρώμα"

"Οδύσσεια"

Ο Μίκης Θεοδωράκης με το cd του «Οδύσσεια», ανοίγει πανιά και μπαίνει στα κατάβαθα της ψυχής της Οδύσσειας των ανθρώπων, της Οδύσσειας του καθενός. Γιατί ένα καράβι είναι η ψυχή που αρμενίζει και ένα λιμάνι ψάχνει για να ξαποστάσει, να ακουμπήσει και να ξεκουραστεί. Μα ακόμα και όταν η αγάπη χάνεται, τα τραγούδια μένουν, για να μας τη θυμίζουν και να μας δείχνουν πάλι το δρόμο προς αυτή. Τέτοια μηνύματα δίνει ο Μίκης Θεοδωράκης... Γεμάτα έμπνευση, ταξίδι και αγωνία για ζωή. Αγωνία για μια γεμάτη ζωή, που όταν δεν έχει με τι να γεμίσει, γεμίζει έστω και με πόνο, γιατί δεν μπορεί να αδιαφορεί... Η ποίηση αυτής της «Οδύσσειας» ανήκει στο ποιητή Κώστα Καρτέλια και τα τραγούδια ερμηνεύει η Μαρία Φαραντούρη.   

Τραγούδια από το cd:"Ναυαγός"
"Στην Καλυψώ"

 

Νατάσσα Μποφίλιου

"εκατό μικρές ανάσες"

Εκατό μικρές ανάσες χρειάζονται για να αντιληφθούμε  μια νεολαία η οποία βιώνει τα όνειρα της μόνο πλασματικά και όχι πραγματικά, που ζει σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει χώρος πια για σημαντικές αποφάσεις και ελευθερία κινήσεων, όπου και η αναπνοή ακόμα γίνεται δύσκολη, γιατί ασφυκτιά, γιατί ενώ θέλει να χτίσει τη δική της ζωή, είναι αναγκασμένη να ζει τη ζωή που έφτιαξαν άλλοι γι’ αυτήν και αναγκαστικά στρέφεται στην απομόνωση, αφού τίποτα πια δεν την αφορά. Ένας αντικατοπτρισμός αυτής της κατάστασης υπάρχει στο cd «100 μικρές ανάσες», με την δημιουργία του οποίου όμως έσπασε η σιωπή και ακούστηκαν φωνές και απόψεις νέων ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν απορροφηθεί από το σύστημα που θέλει την νεολαία σιωπηλό αποδέκτη σε όσα συμβαίνουν γύρω της. Και αυτό το επίτευγμα έγινε χάρις στην εταιρία δισκογραφικών παραγωγών «Μικρή Άρκτος» η οποία έδωσε και δίνει το βήμα σε νέα και ταλαντούχα παιδιά όπως ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ο Κώστας Τσίρκας και η Νατάσα Μποφίλιου (στίχοι, μουσική και ερμηνεία στο cd «100 μικρές ανάσες».

Τραγούδια από το cd: "Καζαμπλάνκα"
"100 μικρές ανάσες"

 

 

Νότης Μαυρουδής

"carte postale"

Ένα μουσικό καρτ-ποστάλ, το οποίο ανασύρει μνήμες από προσωπικότητες ανθρώπων οι οποίοι έγραψαν ιστορία στις καρδιές των άλλων και το οποίο οι δημιουργοί Νότης Μαυρουδής και Ηλίας Κατσούλης ένιωσαν την ηθική υποχρέωση να αποτυπώσουν, είναι αυτός ο δίσκος... Και μάλιστα στο ένθετο του cd περιλαμβάνονται μικρά βιογραφικά και σημειώσεις για τους Carlos Gardel, Ρόζα Εσκενάζη, Μαρίκα Νίνου, Φλέρυ Νταντωνάκη, Στέλλα Χασκήλ, Κωνσταντίνο Καβάφη, Σωτηρία Μπέλου, Σοφία Βέμπο, Amalia Rodrigues, Σαπφώ Νοταρά, Edith Piaf, Γρηγόρη Μπιθικώτση και Γεώργιο Βιζηινό, για τους οποίους δημιουργήθηκαν (για τον καθένα ξεχωριστά) 13 τραγούδια σε στίχους Ηλία Κατσούλη και μουσική Νότη Μαυρουδή. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι  Σταμάτης Κραουνάκης, Μαριώ, ΛαυρέντηςΜαχαιρίτσας, Δήμητρα Παπίου, Μορφώ Τσαϊρέλη, Διονύσης Τσακνής, Μαρία Φαραντούρη, Καλλιόπη Βέττα, Νίκος Δημητράτος, Σόνια Θεοδωρίδου. Είναι μια αξιέπαινη δουλειά η οποία προσφέρει στον πολιτισμό και απ’ την οποία γίνεται αντιληπτό ότι η πορεία κάθε δημιουργικού και «διαφοροποιημένου» κατά κάποιο τρόπο ατόμου, δεν είναι εύκολη και ότι λίγο πολύ όλοι οι άνθρωποι πασχίζουνε και κοπιάζουνε για να πετύχουν κάτι στη ζωή τους. Πόσο μάλλον για να αφήσουν ιστορία. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο τα σημερινά μέσα μαζικήςενημέρωσης και το star system, με τα reality show και το πρότυπο της «εφήμερης δόξας» που προβάλουνε, προσπαθούν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε και να μας αποπροσανατολίσουν... Καταφέρνοντας έτσι ένα μεγάλο χτύπημα στον πολιτισμό της χώρας και στην πορεία και τα όνειρα της νεολαίας μας.

Τραγούδια από το cd: "Τον έλεγαν Αττίκ"
"Σημαία μιας πορείας"
"Ποιος θυμάται τη Στέλλα Χασκίλ;"

Γιάννης Γερογιάννης

"Παραμύθι για πουλιά"

Μια δισκογραφική δουλειά φτιαγμένη με πολύ μεράκι και αγάπη, ένα παραμύθι για πουλιά, το οποίο σύμφωνα με τους στιχουργούς αυτού του δίσκου (Διονύση Καρατζά και Μαρία Κοσσυφίδου), είναι μια αλήθεια που μας σώζει αφού τα πουλιά μας δείχνουν τον ουρανό που μας ελευθερώνει. Η μουσική είναι του Γιάννη Γερογιάννη ενώ συμμετέχουν οι ερμηνευτές Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γεωργία Γρηγοριάδου, Δημήτρης Σταματέλος, Γιώργος Περαντάκος, Αθηνά Χριστοπούλου, Μαργαρίτα Γερογιάννη, Δαμιανός Δαμιανίδης, Αλέξης Βάκης και ο Γιάννης Γερογιάννης.

Τραγούδια από το cd: "Όλα τα μπορείς"
"Όπως σιωπάς σ' ακούω"

Τρίφωνο

"Τρίφωνο"

Το Τρίφωνο μια πρωτοποριακή ιδέα συνένωσης φωνών, το οποίο αποτελείται από τους Νίκο Κουρουπάκη, Δημήτρη Υφαντή και Ερωφίλη, μετά τον πρώτο του δίσκο που είχε τίτλο «καράβια μοιάζουν οι ψυχές» έκανε αισθητή την παρουσία του και με το δεύτερο και ομώνυμο δίσκο του. Η ιδέα που είχαν οι τρεις ερμηνευτές να ενώσουν τις καλλιτεχνικές πορείες τους φέρνει ένα αρμονικό ακουστικά αποτέλεσμα, έτσι που αυτός ο δίσκος τους να αποτελεί must για την οποιαδήποτε ελληνική δισκοθήκη.

 

Τραγούδια από το cd: "Νυχτοπαίδι"
"Άκουσα"

Κώστας Χαριτάτος

"Μυστικά και Λάθη"

Αυτός ο δίσκος του συνθέτη Κώστα Χαριτάτου ο οποίος περιλαμβάνει τη μουσική και τα τραγούδια από την  ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του Αlpha, περιέχει αρκετά ορχηστρικά κομμάτια και τέσσερα τραγούδια σε στίχους Γιώργου Κορδέλλα, τα οποία ερμηνεύουν οι
Ε. Τσαλιγοπούλου, Νίκος Κουρουπάκης, Ερωφίλη και Δ. Υφαντής.
Τόσο από πλευράς ορχηστρικών κομματιών όσο και από ερμηνείες, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα δισκογραφική δουλειά. 

Τραγούδι από το cd: "Ερωτικό"

Ονειρόδρομοι

"Dreampaths - Ονειρόδρομοι"

Ψυχική ανάταση. Φυγή στο όνειρο. Ποτέ ο κόσμος δεν έμοιαζε πιο φρικτή φυλακή, από αυτή των ψυχών που δεν μπορούν να ονειρευτούν και να αγαπήσουν. Ο χρόνος λοιπόν μετράει αντίστροφα. Αυτοί που γνωρίζουν αναζητάνε ήδη τους ονειρόδρομους τους, ανασύρουν την αγάπη από τα ερείπια, της δίνουν το φιλί της ζωής και χάνονται... Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει πραγματικά μια ψυχή στο να φτάσει στην πηγή των ονείρων και να ξεδιψάσει παρά μόνο αν αυτή το επιτρέψει στους άλλους... To cd "Ονειρόδρομοι" του Γιώργου Παπαδόπουλου που έχει κυκλοφορήσει από την fm records και στο διαδίκτυο από το i-tunes δείχνει τον μουσικό πλούτο του συνθέτη Γιώργου Παπαδόπουλου με τους μουσικούς ονειροδρόμους του να ταξιδεύουν πραγματικά τον ακροατή σε ονειρικούς κόσμους, που ο κάθε άνθρωπος θα ήθελε να βρεθεί.

Τραγούδια από το cd: "Nostalgia"
"Ονειρόδρομοι - Dreampaths"
"Βόλτα στην λίμνη - A stroll at the lake"
"Blue Night"
Aγορά του δίσκου στο iTunes
Αγορά του εκπαιδευτικού βιβλίου-
cd online

Περαστικοί

"Ονείρου γέννα"

Όλα ήταν ψέμα, του ονείρου γέννα και πραγματικά το συγκρότημα Περαστικοί, το οποίο αποτελείται από το Γιάννη Ζαχαρόπουλο και τη Μαρίνα Βολουδάκη, αποτυπώνουν σ’ αυτό τον δίσκο το πέρασμα τους από την αγάπη, τη λύπη, τη χαρά και την αλήθεια, καταθέτοντας τα όνειρα τους μαζί και τις διάφορες εκφάνσεις τους,  σε 12 άμεσα και τρυφερά τραγούδια. Στο δίσκο συμμετέχει και ο Μάνος Ξυδούς.

Τραγούδια από το cd: "Όλα ήταν ψέμμα"
"Μια ματιά μου στην αυγή"

Νίκος Ζούδιαρης

"Poster"

Αυτό το cd του Νίκου Ζούδιαρη, περιέχει 5 τραγούδια, από τα οποία τα 3 ερμηνεύει ο ίδιος και τα άλλα δύο η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Είναι ένας δίσκος ο οποίος αντίθετα από τις προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές  του Ν. Ζούδιαρη, αναδεικνύει  πιο ρεαλιστικά εικόνες και συναισθήματα που πηγάζουν από την διαβίωση σε μια μεγάλη πόλη, όπως η Αθήνα, με τραγούδια τα οποία εκφράζουν συναισθηματική φόρτιση και ανάγκη για περισσότερα όνειρα.

Τραγούδια από το cd: "Ποτέ ξανά"
"Τι θα πει φοβάμαι"
"Μέτρησα"
"Poster"

Μανώλης Φάμελλος

"Ποτέ όπως πριν"

Σ’ αυτό το διπλό cd του Μανώλη Φάμελλου (οι στίχοι και η μουσική είναι δικοί του) συμμετέχουν πολλοί καλλιτέχνες (Χάρις Αλεξίου, Κωνσταντίνος Βήτα, Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιώργος Δημητριάδης, Στάθης Δρογώσης, Νίκος Ζιώγαλας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιάννης Κότσιρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ορφέας Περίδης, Λουίζα Σοφιανοπούλου, Ζακ Στεφάνου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Μελίνα Ασλανίδου), με ερμηνείες που τους ταιριάζουν απόλυτα και δεν ξεφεύγουν καθόλου από το προσωπικό ύφος του καθενός. Αυτό ακριβώς είναι και το επίτευγμα του Μανώλη Φάμελλου, ο οποίος εκτός από τις δικιές του πολύ καλές ερμηνείες, κατάφερε να δώσει και στο κάθε τραγούδι, τη «φωνή» που του ταιριάζει.

Τραγούδια από το cd: "Η ευτυχία είναι αυτό"
"Μαύρο μου πουλί"

Χρήστος Θηβαίου - Γιώργος Ανδρέου

"Μυστήριο Τραίνο"

Μία όχι τυχαία συνάντηση, αυτή του Γιώργου Ανδρέου με τον Χρήστο Θηβαίο, δύο καλλιτεχνών οι οποίοι δεν έχουν ξεφύγει ποτέ από την ψυχή της δημιουργίας και την καρδιά του ελληνικού τραγουδιού, έμελλε να γίνει το ερέθισμα για τη δημιουργία του cd «Μυστήριο Τραίνο». Ένα cd στο οποίο και μόνο τα ονόματα των δύο δημιουργών αποτελούν εγγύηση για να το πάρει κάποιος και να μην φοβάται ότι θα απογοητευτεί.

Τραγούδια από το cd: "Πως δεν μ' αγάπησες το ξέρω"
"Με τον Έκτορα"

Πάνος Ράπτης

"Ξένοι Τόποι"

Οι «Ξένοι Τόποι» αποτελούν την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Πάνου Ράπτη (σε στίχους Γιάννη Ζαρκαδούλα), του οποίου η ερμηνεία και η σύνθεση, μπορεί άνετα να συναγωνιστεί δισκογραφικές δουλειές αναγνωρισμένων και έμπειρων δημιουργών, του ελληνικού τραγουδιού. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο και αποτελεί μια έκπληξη, λόγω του ότι ο Πάνος Ράπτης κατάφερε από τον πρώτο του κιόλας δίσκο, να δώσει ένα βροντερό παρών. Στον δίσκο συμμετέχουν με ερμηνείες τους και οι Νίκος Κουρουπάκης και Μαρία Παπανικολάου.    

Τραγούδια από το cd: "Ξένοι τοποι"
"Χρύσα"

 

Γιώργος Καζαντζής

"Faux Bijoux"

Το "Foux Bijoux", αποτελεί μια μεγάλη έκπληξη αλλά και ένα κλασικό αριστούργημα από το γνωστό συνθέτη Γιώργο Καζαντζή, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσαν να ζηλέψουν Έλληνες και ξένοι βιρτουόζοι της κλασικής και ατμοσφαιρικής μουσικής. Σ' αυτό τον προσωπικό του δίσκο ο Γιώργος Καζαντζής ξεφεύγει από τα δεσμά των στίχων (που μέχρι τώρα στα τραγούδια του ήταν απόλυτα περιεκτικοί) και μας "μιλάει" μόνο με νότες, οι οποίες μας ταξιδεύουν σε κάτι που σίγουρα δεν είναι καθόλου "faux", γιατί πρόκειται για αληθινές, πλούσιες και αισθαντικές μελωδίες... Αλλά μάλλον ο τίτλος αυτός του cd έχει έννοια διφορούμενη και μεταφορική και θέλει να μας εξηγήσει ότι οι ομορφιές της ζωής είναι για όλους μας προσιτές, όπως ακριβώς ένα fαux bijoux και ότι ακόμα και ένα αντίγραφο περιέχει την ομορφιά και τη χάρη του αυθεντικού. Δηλαδή μας προτρέπει να μην κολλάμε σε ετικέτες και να μην κρίνεται η ζωή μας από το εμπόριο και τις εκάστοτε αξίες.

Τραγούδια από το cd: "Faux bijoux"
"At elafonisi"
"...as ballad"

Δημήτρης Ζερβουδάκης

"Στα χαμηλά και στα ψηλά"

Ο ερμηνευτής και συγχρόνως συνθέτης και στιχουργός Δημήτρης Ζερβουδάκης, αποκαλύπτει σ' αυτό τον προσωπικό του δίσκο, τον καλύτερο του εαυτό. Γιατί μετά από την πολύχρονη και προσεχτική πορεία του στο τραγούδι, αυτό το cd αποτελεί έναν σταθμό για 'κείνον και μια ακόμα κατάθεση από τα βάθη της ψυχής του. Μια αξιόλογη δουλειά την οποία οι ακροατές του θα απολαύσουν.

Τραγούδια από το cd: "Ελευθερία"
"Πάρ' τα βήματα σου"
"Τ' ανείπωτα"

Αριστοτέλους και Ιθάκης

"Αριστοτέλους και Ιθάκης "

Εφτά γυναίκες με επικεφαλής τη Χάρις Τσεκούρα (οι στίχοι και η μουσική είναι δικοί της) μας ταξιδεύουν σε ήχους γνώριμους όπου η επανάσταση, η αγάπη, το παράπονο και όλο το φάσμα της γυναικείας προσωπικότητας αντηχούν και ξεπηδάνε στο χώρο. Αξέχαστη είναι η ερμηνεία της Καλλιόπης Βέττα στο τραγούδι "Όταν μ' ακούς να τραγουδώ", και "ιδανική" η ερμηνεία της Μαρίας Φωτίου στο τραγούδι "Ξύπνημα".

Τραγούδια από το cd: "Όταν μ' ακούς να τραγουδώ"
"Ξύπνημα"
"Μη γυρίσεις"
"Μοναξιά"

Μανώλης Λιδάκης

"Κόκκινο ακρογιάλι"

Κρητικό αέρα φέρνει αυτό το cd του Μανώλη Λιδάκη ο οποίος δεν ξεχνάει τους άρρηκτους δεσμους του με τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη. Παραδοσιακές κρητικές μελωδίες με επιστέγασμα την φωνή του Μανώλη Λιδάκη, ο οποίος εκτός από Κρητικός είναι ένας τραγουδιστής ο οποίος ντύνει το κάθε τραγούδι με χρώμα και με ζεστασιά.

Τραγούδια από το cd: "Κόκκινο ακρογιάλι"
"Εγείραν τα κλωνάρια μου"
"Δεν μ' ένοιαζε τυφλός να ζω"

Παντελής Θαλασσινός

"Οι άγγελοι του έρωτα"

"Του έρωτα και του καημού μένουνε τα τραγούδια για να κρατάνε συντροφιά στους ονειροδεμένους" και πραγματικά αυτό το cd του Παντελή Θαλασσινού μας μιλάει για αυτούς που δοθήκανε στον έρωτα τους "χωρίς να το σκεφτούνε" αυτούς τους Άγγελους του Έρωτα, τους οποίους ο Γιάννης Νικολάου ήθελε να απαθανατίσει. Είναι ένα πραγματικά αξιόλογο CD, το οποίο περιέχει τραγούδια γεμάτα τρυφερότητα και μύθους για τον έρωτα.

Τραγούδια από το cd: "Του έρωτα"
"Γλυκοπαραμυθένια"
© 2006-2019 Friends of music GR