Friends of music    
 
 
Γιώργος Παπαδόπουλος
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
 
 

 

Πρίγκηπες από καρδιάς

 

 

 

 

 

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1971 στην Πάτρα, και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Σπούδασε κιθάρα με κύριους καθηγητές τους Γιώργο Μουλουδάκη και Βαγγέλη Μπουντούνη, και ανώτερα θεωρητικά με καθηγήτριες τις Πηνελόπη Λιαροστάθη, Αικατερίνη Αποστολοπούλου και Γαβριέλα Πούπα.

Απέκτησε, αρχικά το πτυχίο Κιθάρας με Άριστα από το Ωδείο Φίλλιπος Νάκας. Ακολούθησε το πτυχίο Αρμονίας, και συνέχισε τις διπλωματικές του σπουδές στην τάξη του Γιώργου Μουλουδάκη όπου αποφoίτησε με Άριστα.

Παρακολούθησε τα σεμινάρια κιθάρας του Βαγγέλη Μπουντούνη που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα και στην Πάτρα, του Timothy Walker, των Ευάγγελου Ασημακόπουλου και Λίζας Ζώη και το σεμινάριο Flamenco κιθάρας του Γιώργου Αναστασάκη. Εργάζεται από το 1995 σε ωδεία και μουσικές σχολές διδάσκοντας κιθάρα και μπάσο.

Έχοντας στο ενεργητικό του τις κλασικές του σπουδές στην μουσική, ασχολήθηκε παράλληλα με πολλά διαφορετικά στυλ μουσικής, παίζοντας σε ποικίλα μουσικά σχήματα, όπως ηλεκτρική κιθάρα και μπάσο σε συγκροτήματα (Classic Rock, Βlues, Progressive Rock) ακουστική κιθάρα σε Έντεχνα και Παραδοσιακά σχήματα όπως με το συγκρότημα του Κρυστάλη στο διεθνές, Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Folk Dance & Music που έγινε σε πόλεις της Πορτογαλίας (Figuera da Foz, Porto, Lisboa ,San Petro) και κλασική κιθάρα στην ορχήστρα Ευήκοον μέλος και μαντολίνο στην ορχήστρα νυκτών εγχόρδων Πάτρας.

Εχει εμφανιστεί 2 φορές στα 10 καλύτερα συγκροτήματα σε πανελλήνιους διαγωνισμούς (ως κιθαρίστας και συνθέτης), το 2008 στο υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Κοζάνης και το 2013 στο Mike irish bar στην αθήνα.

Γράφοντας μουσική και τραγούδια από τα παιδικά του χρόνια έχει παρουσιάσει προσωπική του δουλειά στο Κρατικό ραδιόφωνο (ΕΡΑ 2) στην τηλεόραση, και σε συναυλίες με νέους Έλληνες Συνθέτες.

Την περίοδο 2006-2014 ασχολήθηκε συστηματικά με ηχογραφήσεις και παρουσιάσεις έργων του σε πολλούς διαγωνισμούς. Παρουσίασε 22 συνθέσεις του σε 16 διαγωνισμούς και διακρίθηκαν όλες, αποκομίζοντας 27 διακρίσεις με 19 βραβεία, 3 επαίνους και 5 συμμετοχές σε τελικούς.

Συγκεκριμένα στους Διεθνείς Διαγωνισμούς σύνθεσης της Interartia 2012-2014, τους διαγωνισμούς συνθεσης του βόλου το 2006-2011, στους διαγωνισμούς σύνθεσης 8ου και 9ου Χειμερινού Φεστιβάλ κιθάρας του Γιώργου Φουντούλη το 2006-2007, το 2008 διακρίθηκε στον 1ο Διαγωνισμό που διοργανώσαν στο internet τα μουσικά sites Music Heaven και Cosmomudia, με την σύνθεση του "Νοσταλγία" (1η θέση ορχηστρικού), το 2008 στο Φεστιβάλ Νικόλας Άσιμος Νέων Δημιουργών Τραγουδιού που έγινε στην Κοζάνη, το 2010 στον 2ο Διαγωνισμό τραγουδιού του μουσικού site Music Heaven, με το τραγούδι του "Χρώματα" και στον 1ο διαγωνισμό του μουσικού site kithara.gr το 2010 επίσης, καθώς και στον 3ο διαγωνισμό του Music heaven to 2013 με την ορχηστρική του σύνθεση "Ονειρόδρομοι" (1η θέση ορχηστρικού) με πιo σημαντικές διακρίσεις, τα τέσσερα Διεθνή Βραβεία σύνθεσης στην κατηγορία μουσικής κινηματογράφου με τα έργα του “Νοσταλγία”, "Ονειρόδρομοι", "Μπλε νύχτα", και “Βόλτα στη λίμνη” (ένα Α΄ Βραβείο δύο Β΄ και ένα Γ΄ Βραβείο).
Το Α΄ Βραβείο σύνθεσης (solo κιθάρα) με το έργο του "Forest Games" (Φεστιβάλ InterArtia 2014 της Ιnternational Art Academy), τα δύο Β΄ Βραβεία σύνθεσης στην κατηγόρια σόλο κλασική με τα έργα του "Fantasia" και "Pre Baroque" (έργα για σόλο κιθάρα). Kαι τα δύο Α’ Βραβεία με τα έργα του “Κόρη του Μαγιού” και “Φονικό”.

Επίσης βραβεύτηκε δύο συνεχόμενες χρονιές ως σολίστ κιθάρας στους διαγωνισμούς της Interartia 2012-2013 παίζοντας έργα του J. S. BACH και H.VILLA LOBOS με Β΄ και Γ΄ βραβεία αντίστοιχα.

Το 2012 εκδόθηκαν από την Cambia συνθέσεις του με τίτλο "Ονειρόδρομοι" (Βιβλίο-cd). Πρόκειται για 11 έργα του, 7 για σόλο κιθάρα και 4 μουσικής δωματίου για κιθάρα φλάουτο και πιάνο.
Ταυτόχρονα ξεκίνησε το 2012 μια σειρά από συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με στόχο να ακουστεί το έργο του. Έτσι πραγματοποίησε εμφανίσεις σε σημαντικόυς χώρους οπως Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό υπαίθριο θέατρο κοζάνης, στο Δημοτικό θέατρο Σερρών στον Ιανό αθήνας στα Public θεσσαλονίκης, στο Τριανόν cine αθήνα, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου αθηναίων (αμφιθέτατρο Αντώνη Τρίτση) στο θέατρο
Επίκεντρο, στο Πολύεδρο και Περιτεχνών πάτρας στο θέατρο του παλιού μεταξουργείου βόλου κ'' άλλες με εξαιρετικές κριτικές.

Το συγκεκριμένο έργο "Ονειρόδρομοι" επιλέχτηκε από τη διεύθυνση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μετα από ακρόαση νέων ελλήνων συνθετών σαν ένα από τα καλύτερα συνθετικά έργα των εκδόσεων Cambia που κυκλοφόρησαν το 2012. Έτσι προγραμματίστηκε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2013, όπου και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία!

Η συναυλία αυτή κυκλοφόρησε ιντερνετικά σε διάφορα άρθρα και αφιερώματα με βίντεο κατατάσοντας τους "Ονειρόδρομους" σαν ένα από τα δημοφιλές άρθρα του 2013 στο περιοδικό MusicHeaven σε συνδιασμό με την 1η θέση ορχηστρικής σύνθεσης στο διαγωνισμό του περιοδικού και τη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το δεκέμβριο του 2014 ερμηνεύτηκαν έργα του επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τον Νοέμβριο του 2014 κυκλοφορήσαν από την Fm Records 2 Δίσκοι του το cd του με τίτλο: “Ανάμεσα στο φως και στη βροχή” με 8 τραγούδια σε στίχους του συγγραφέα και ποιητή Θανάση Σάλτα στο οποίο είναι ο συνθέτης και κιθαρίστας του δίσκου και το cd "Dream paths" (Ονειρόδρομοι) ένας ορχηστρικός δίσκος με έργα για σόλο κιθάρα και έργα μουσικής δωματίου για κιθάρα φλάουτο και πιάνο.

To 2015 κυκλοφόρησαν συνθέσεις του σε 2 συλλεκτικά άλμπουμ από την Fm Records με τίτλους The Sound of Mediteraneia και Greece Today σαν World music cd.

Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες ασχολείται με την διδασκαλία της κλασικής καθώς ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας, έχοντας δημιουργήσει μια σχολή από αξιόλογους κιθαριστές τόσο στην κλασική όσο και στη μοντέρνα κιθάρα.

Προσωπική ιστοσελίδα:

george-papadopoulos.wixsite.com/
composer-guitarist

Σελίδα facebook:

facebook/giorgospapadopoulos

Αγορά του δίσκου Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή στο iTunes

Aγορά του δίσκου Dreampaths-Ονειρόδρομοι στο iTunes

Μπορείτε να ακούσετε έργα του εδώ:

https://www.youtube.com/ονειροδρομοι

https://www.youtube.com/αναμεσα-στο-φως-και-στη-βροχη

Επικοινωνία: oneirodromoi@hotmail.gr

 

Παρουσίαση των δίσκων του από την ιστοσελίδα www.friendsofmusic.gr:

Ανάμεσα στο φως
και στη βροχή

Dreampaths - Ονειρόδρομοι

 

 

 

Ανάμεσα στο φως
και στη βροχή

 

 

 

Περιεχόμενα CD

1. Χρώματα
2. Κόρη του μαγιού
3. Ανάμεσα στο φως και στη βροχή 4. Στην αγκαλιά σου
5. Χορός στον καθρέπτη
6. Φονικό
7. Όλα άνεμος
8. Αναγέννεσις

 

Dream paths
Oνειρόδρομοι

 

 

Περιεχόμενα CD

1. A Stroll  at the Lake
2. Nostalgia
3. Blue Night
4. Dream Paths (Oneirodromoi)
5. Pre Baroque
6. Fantasia
7. Forest Games
8. A Day's Portrait
9. Blue Night (Solo)
10. The Secrets of the Castle
11. Journey in the Night

 

 

Μουσικά videos στο Youtube

Παναγιώτης Αντέλλης
"Στην αγκαλιά σου"

 

Παναγιώτης Αντέλλης
"Ανάμεσα στο φως
και στη βροχή"

 

Παναγιώτης Αντέλλης
"Χρώματα"

 

Παναγιώτης Αντέλλης
"Αναγέννεσις"

 

Γιώργος Παπαδόπουλος
"Nostalgia"

 

Γιώργος Παπαδόπουλος
"Ονειρόδρομοι - Dream paths"

 

Γιώργος Παπαδόπουλος
"Βόλτα στην λίμνη"
A stroll at the lake

 

Γιώργος Παπαδόπουλος
"Blue Night"

 

Γιώργος Παπαδόπουλος
"Η ζωή να κυλά"
3ο Φεστιβάλ Κιθάρας
Αμφίκαιας


Γιώργος Παπαδόπουλος
"Nostalgia"

live στο ΠολύεδροΓιώργος Παπαδόπουλος
"Στην αγκαλιά σου"
Canto Experimental"

live στο αρχαιολογικό
μουσείο ΠατρώνΓιώργος Παπαδόπουλος
"Χρώματα
Canto Experimental"

live στο αρχαιολογικό
μουσείο Πατρών

 


© 2006-2019 Friends of music GR